Home

Szabó magda ókút

Könyv: Ókút (Szabó Magda

 1. Az Ókút az elsüllyedt, de soha el nem temetett gyermekkor könyve. A titokzatos ókút a Szabó család debreceni otthonának udvarán állt, és a kis Magdának a közelébe sem volt szabad mennie. Szabó Magda felnőttként alászáll emlékei ókútjába, hogy páratlan érzékletességgel idézze meg gyermekkora színtereit, keltse új életre szereplőit, legfőképpen szüleit. Két.
 2. Könyv: Ókút - Szabó Magda | Az Ókút az elsüllyedt gyermekkor könyve. Vallomás egy eltűnt világról, amely egyszerre volt biztonságos és rejtélyekkel teli,..

A titokzatos ókút a Szabó család debreceni otthonának udvarán állt, és a kis Magdának a közelébe sem volt szabad mennie. Szabó Magda felnőttként alászáll emlékei ókútjába, hogy páratlan érzékletességgel idézze meg gyermekkora színtereit, keltse új életre szereplőit, legfőképpen szüleit Ettől fogva szabadfoglalkozású íróként élt. Számos önéletrajzi ihletésű regényt írt, az Ókút, a Régimódi történet és a Für Elise saját és szülei gyermekkorát, valamint a 20. század elejének Debrecenjét mutatja be. Szabó Magda élete képekben; Jaffa, Bp, 2018 (Szabó Magda-életműsorozat) Üzenet odaátra Szabó Magda könyvek letöltése. E-könyv letöltés (rtf, doc, mobi, pdf vagy txt): A csekei monológ A Danaida A félistenek szomorúsága A pillanat A pillanat. Ókút Pilátus Régimódi történet Régimódi történet. Sziget-kék Sziluett; A lepke logikája Születésnap Tündér Lala Tündér Lala (Meseregény Száz évvel ezelőtt ezen a napon született Szabó Magda. Ebből az alkalomból is érdemes (akár újra is) elővenni írásait. Jó hír, hogy három tucat teljes kötet és 375 hosszabb-rövidebb mű teljesen legálisan elérhető ingyen az interneten A férj halála után Szabó Magda lett hagyatékának gondozója. Az egyik legtöbbet fordított magyar íróként regényei számos országban és nyelven megjelentek. 1987-es regénye, Az ajtó először 1995-ben jelent meg angolul Stefan Draughon fordításában, 2015-ben pedig Len Rix fordításában

Szabó Magda eddig megjelent könyvei online kedvezménnyel, Szabó Magda akciós könyvei, előrendelhető könyvek Péter Alpár grafikája Az ünnepek közt a legpompázatosabb a karácsony volt, úgy szerettem várni a közeledését, mikor elmúlt a Mikulás piros lángolása (a főutcán gyermek nagyságú csokoládépüspökök álltak a kirakatokban, mögöttük krampusz leselkedett, puttony a hátán, szigony a kezében), villogni kezdtek a boltok mind. Minden megszépült, elvesztette hétköznapi. Az ókút fenekén ott a város: gyönyörűnek találtam. - írja Szabó Magda Ókút című regényében. Három emblematikus épületet járunk körül, a Nagytemplomot, mely Szabó Magda szerint a város, s hitem, alighanem a világ szíve is, a Városházát, mely segítette az élet dolgaiban való eligazodást, és a. Szabó Magda (1917-2007) 1917. október 5-én született Debrecenben, 2007. november 19-én hunyt el Kerepesen. Érettségi vizsgáját 1935-ben tette le Debrecenben, 1940-ben a debreceni egyetemen szerzett latin-magyar szakos tanári és bölcsészdoktori diplomát

Szabó Magda - Ókút (részlet) Közzétette: Lighhouse Az ünnepek közt a legpompázatosabb a karácsony volt, úgy szerettem várni a közeledését, mikor elmúlt a Mikulás piros lángolása (a főutcán gyermek nagyságú csokoládépüspökök álltak a kirakatokban, mögöttük krampusz leselkedett, puttony a hátán, szigony a. Szabó Magda az egyik legelismertebb magyar író, költő, műfordító, aki Kossuth-díjjal is rendelkezik. de ide sorolható még az Ókút is. Továbbá kedvelt témája volt a női sors, mely például a Pilátus és Danaida című műveiben is megmutatkozik..

Szabó Magda: Ókút (Magvető Könyvkiadó-Szépirodalmi

Szabó Magda születésének századik évfordulója előtt tisztelegve emlékházat és kiállítást nyitottak meg az írónő egykori iskolájában, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának épületében. Ugyancsak izgalmas része a kiállításnak az ókút 54 helyszínnel, ahol virtuálisan mutatjuk meg, milyen. Az Ókút az elsüllyedt, de soha el nem temetett gyermekkor könyve. A titokzatos ókút a Szabó család debreceni otthonának udvarán állt, és a kis Magdának a közelébe sem volt szabad mennie. Szabó Magda felnőttként alászáll emlékei ókútjába, hogy páratlan érzékletességgel.. Szabó Magda filmjei között tévesen szerepel 2 film: Tegnapi és mai huszárok Párizsban, és a Hunok Párizsban. Ez a két film A. Szabó Magda (Abloncziné) nevéhez köthetõ, névazonosság csupán, az írónõhöz nincs köze. A. Szabó Magda többek között a francia-magyar ifjúsági alapítvány elnöke Válogatott Szabó Magda - Regényei linkek, Szabó Magda - Regényei témában minden! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőtől - Neked Az Ókút az elsüllyedt, de soha el nem temetett gyermekkor könyve. A titokzatos ókút a Szabó család debreceni otthonának udvarán állt, és a kis Magdának a közelébe sem volt szabad mennie. _x000D_ Szabó Magda felnőttként alászáll emlékei ókútjába, hogy pár

Szabó Magda: Ókút - hangoskönyv részlet (A tenger) Ónodi Eszter előadásában (Kossuth-Mojzer Kiadó) További információ: www.hangoskonyvklub.h A legismertebb magyar író. 1917. október 5-én született Debrecenben Szabó Magda, a magyar irodalom kiemelkedő képviselője. Eredetileg költőként indult, de regény- és drámaíróként tett szert óriási népszerűségre. Életművében uyganúgy megtalálhatók a gyermeknek szánt és ifjúsági regények, de számos önéletrajzi ihletésű könyvet is írt: az Ókút, a.

Szabó Magda: Ókút booklin

Az Ókút Szabó Magda gyerekkoráról szóló visszaemlékezése és mint ilyen, nem igényel különösebb összefoglalót. Az írónő egy hivatalnok és egy tanárnő kései gyermekeként látta meg a napvilágot, az ő felcseperedését, az ezt övező kort tárja elénk Magda Szabó was a Hungarian writer, arguably Hungary's foremost female novelist. She also wrote dramas, essays, studies, memories and poetry. Born in Debrecen, Szabó graduated at the University of Debrecen as a teacher of Latin and of Hungarian. She started working as a teacher in a Calvinist all-girl school in Debrecen and Hódmezővásárhely Az Ókút az írónő varázslatos gyermekkorába kalauzol el minket és szinte belezuhanunk Szabó Magda és családja szövevényes világába, a korabeli Debrecen régi, rejtett kincsei közé, amely a már akkor is különleges kislány, különleges szemén keresztül tárul elénk. Érzékletes leírások, bölcs, feledhetetlen mondatok. Az Ókút Szabó Magda gyermekkoráról szól, az őt ért hatásokról, elsősorban szülei által. Mert úgy érzi, nem lett volna az, aki, írói vénával megáldott szülei nélkül, akik már korán megtanították az írás és olvasás szeretetére, művészetére.

Ókút - lir

Video: Szabó Magda - Wikipédi

Szabó Magda Életrajz (1917-2007) 1917. október 5-én született Debrecenben, 2007. november 19-én hunyt el Kerepesen. Érettségi vizsgáját 1935-ben tette le Debrecenben, 1940-ben a debreceni egyetemen szerzett latin-magyar szakos tanári és bölcsészdoktori diplomát. Ugyanebben az évben kezdett e Szabó Magda 1917. október 5-én született Debrecenben, 2007. november 19-én hunyt el Kerepesen. Érettségi vizsgáját 1935-ben tette le Debrecenben, 1940-ben a debreceni egyetemen szerzett latin-magyar szakos tanári és bölcsészdoktori diplomát. Ugyanebben az évben kezdett el tanítani is. 1945-től a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium munkatársa 1949-ben történt.

BSZ - Az Ókút az elsüllyedt, de soha el nem temetett gyermekkor könyve. A titokzatos ókút a Szabó család debreceni otthonának udvarán állt, és a kis Magdának a közelébe sem volt szabad mennie Az Ókút Szabó Magda gyermekkoráról szól, az őt ért hatásokról, elsősorban szülei által. Mert úgy érzi, nem lett volna az, aki, írói vénával megáldott szülei nélkül, akik már korán megtanították az írás és olvasás szeretetére, művészetére. Ónodi Eszter előadásában Szabó Magda: Ókút, Hajdani házunk udvarán számtalan apró kavics tarkállott egy sarokban. Ha esett, felfénylettek a kövecskék, amelyek mi mások lehettek volna,

Szabó Magda könyvek letöltése - Könyv gyűjtemén

Szabó Magda: Katalin utca / Ókút - KönyvErdő / könyv

Tech: Itt az összes ingyen letölthető Szabó Magda-könyv

Szabó Magda - Katalin utca / Ókút Szabó Magda írja regényéről: A Katalin utca, ahol valaha három szomszédos család gyermekei növekedtek, szerették egymást, veszekedtek vagy meghaltak, nemcsak egy képzelet szülte utca, hanem szimbólum is: az ifjúság és a bűntelenség jelképe SZABÓ MAGDA 1917-2007 1917. október 5-én született Debrecenben. Érettségi vizsgáját 1935-ben tette le szülővárosában, 1940-ben a debreceni egyetemen szerzett latin-magyar szakos tanári és bölcsészdoktori..

Az Ókút Szabó Magda gyermekkoráról szól, az őt ért hatásokról, elsősorban szülei által. Mert úgy érzi, nem lett volna az, aki, írói vénával megáldott szülei nélkül, akik már korán megtanították az írás és olvasás szeretetére, művészetére Szabó Magda - Ókút ( 2008 ) Hangoskönyv Mp3 PRÉMIUM LINK!!! ''Hajdani házunk udvarán számtalan apró kavics tarkállott egy sarokban. Ha esett, felfénylettek a kövecskék, amelyek mi mások lehettek volna, mint drágakövek, mentem volna minden zivatar után kincset gyűjteni, csakhogy tilos volt Szabó Magda életrajza. 1917. Számos önéletrajzi ihletésű regényt írt, az Ókút, a Régimódi történet és a Für Elise saját és szülei gyermekkorát valamint a 20. század elejének Debrecenjét mutatja be. Sok írása foglalkozik női sorsokkal és kapcsolataikkal,. Szabó Magda Debrecenben született, ott tanult, s 1940-ben a Debreceni Egyetemen kapott latin-magyar szakos tanári és bölcsészdoktori diplomát. Dolgozott tanárként, majd szabadfoglalkozású író lett. 1947-ben kötött házasságot Szobotka Tibor íróval, akivel annak haláláig, 35 évig éltek legendásan boldog házasságban Az irodalom mint valami belső, családi ügy; Szabó Magda jó tanárnő. Az Ókút fejezetei rokonszenvesen és könnyeden nem tartanak valahová, az emlékezés nem akar bizonyítani semmit, sőt, állítani sem, csak megmutatni, és megmutatni sem valami előre elgondoltat, hanem amit lehet, vagyis amit a nyelv megenged, amit a nyelv az.

Szabó Magda kézírásos hagyatékának talán legbecsesebb része a Liber Mortis (Halottaskönyv) címet viselő, 1982. május 25-étől 1990. februá... 15% 49.51 RON 42.09 RO Az Ókút az elsüllyedt, de soha el nem temetett gyermekkor könyve. A titokzatos ókút a Szabó család debreceni otthonának udvarán állt, és a kis Magdának a közelébe sem volt szabad mennie.Szabó Magda felnőttként alászáll emlékei ókútjába, hogy páratlan érzékletességgel idézze meg gyermekkora színtereit, keltse új életre szereplőit, legfőképpen szüleit Találja meg webáruházunkon régen keresett antik könyvét! Webáruházunkon antik könyvek árusításával foglalkozunk! Látogassa meg weboldalunkat Szabó Magda kizökkent, Az Ókút, mint minden önéletrajz vagy memoár, az eltűnt idő nyomában kutat; s ez a kutatás tűnődéssel lengi be a felszínre kerülő emlékeket. Ám a nosztalgia és a tűnődés mellett az író derűje is érezhető, szelíd humora, amely váratlan fénnyel villan fel a régi történetek között.

Szabó Magda Emlékház - Programturizmus

Kilencvenéves korában elhunyt Szabó Magda Kossuth-díjas, kétszeres József Attila-díjas író - tudatta titkára az MTI-vel. Tasi Géza elmondta, hogy az írónőt hétfő délután 4 órakor, olvasás közben érte a halál. Szabó Magda 1917-ben született Debrecenben Szabó Magda - Ókút adatai. Jaffa Kiadó, 2016; Terjedelem: 276 oldal; ISBN: 9786155609060; Keménytábla, védőborító; Hajdani házunk udvarán számtalan apró. A(z) Szabó Magda - Ókút című videót prozaiparkereso nevű felhasználó töltötte fel a(z) kreatív kategóriába. Eddig 7 alkalommal nézték meg Az Ókút Szabó Magda gyermekkoráról szóló visszaemlékezése, és mint ilyen, nem igényel különösebb összefoglalót. Az írónő egy hivatalnok és egy tanárnő késői gyermekeként látta meg a napvilágot, az ő felcseperedését, az ezt övező kort tárja elénk. Inspiráló, szabad légkörben nevelkedett, rengeteg íróval.

Könyv: Szabó Magda Ókút, Könyv kategória: 20. század. + 45 pont Ókút Szabó Magda Magvető Könyvkiadó, 1970 Kötés: vászon (papír védőborítóval) , 354 oldal Minőség: jó állapotú antikvár könyv Leírás: újszerű, szép állapotban Kategória: 20. század Utolsó ismert ár: 450 Ft Előjegyzé Kerüljön a Felhőbe - Szabó Magda alkotásai, az önéletrajzírás, az Ókút című mű egy részletének értelmezése, a műveiről megjelent kritikák értelmezése IKT-eszközök segítségével a középiskolai oktatásban és tehetséggondozásban (a befogadás-, az élményközpo Régikönyvek, Szabó Magda - Ókút - Az Ókút az elsüllyedt gyermekkor könyve. Vallomás egy eltűnt világról, amely egyszerre volt biztonságos és rejtélyekkel teli, egyszerű és mégis kii.. Hajdani házunk udvarán számtalan apró kavics tarkállott egy sarokban. Ha esett, felfénylettek a kövecskék, amelyek mi mások lehettek volna, mint dr..

Németh Kriszta szinkron interjú - YouTube

A Szabó Magda Emlékház ad otthont Mészáros Ibolya Ókút című monodrámájának. A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban a Családi okok miatt című kiállításban Don Tamás kurátor tart tárlatvezetést. Erdei Nóra tematikus sétán kalauzolja az érdeklődőket a Szabó Magda-életmű debreceni emlékhelyeit bemutatva Szabó Magda: Ókút Most pedig következzen a három kötet közül a kedvencem... Nem véletlenül hangoztatják sokan azt, hogy érdemes az Ókút című kötetet elsők között elolvasnunk Szabó Magdától , hiszen rengeteg fontos információt, kiegészítést, vagy éppen háttértörténetet tartalmaz a többi regényére nézve

Szabó Magda: Ókút Hajdani házunk udvarán, közvetlenül ott, ahol az udvarba léptünk a kapubolt alól, számtalan apró kavics csillogott egy sarokban. Ha esett, a csatornából alázúduló víz tisztára öblögette, meg-megmozgatta a fényes, kerek kövecskéket A projekt alkalmas arra, hogy a családtörténet sajátosságait szemléltessük. Forrásként Szabó Magda digitalizált alkotásait kínáltam a tanulók figyelmébe: a PIM már ismert oldalát használtuk, a digitalizált művek közül az Ókút, a Régimódi történet, Az ajtó szöveganyagával, részleteivel ismerkedtünk meg Szabó Magda. Könyv / Irodalom / Napló, levelezés Még nincs meghatározva az ár. A leghosszabb, leghűségesebb barátság egy külhoni magyar irodalmárhoz, műfordítóhoz, kritikushoz, a Neue Zürcher Zeitung munkatársához, Haldimann Évához fűzte. A nagy műveltségű, kifogástalan ízlésű, ízig-vérig európai barátnőt.

Szabó Magda Emlékhá

Szabó Magda 1964-ben, amikor megjelent A Danaida című regénye. Az írónő számos önéletrajzi ihletésű regényt írt pályafutása során. Az Ókút, a Régimódi történet és a Für Elise saját és szülei gyermekkorát, illetve a 20. század elejének Debrecenjét mutatja be Ma 10 éve hunyt el az imádott írónő. 10 éve hunyt el Szabó Magda 2007. november 19-én, vagyis éppen ma 10 éve hunyt el az egyik legnagyobb magyar író, a Kossuth-díjas Szabó Magda. A szerző akkor 90 éves volt, idén októberben ünnepelte volna a 100. születésnapját. Szabó Magda eredetileg költőként munkálkodott, 1958 után már regény- és drámaíróként tért vissza

Szabó Magda - művei, könyvek, biográfia, vélemények, eseménye

12 próbaérettségi kémiából KÖZÉPSZINT - ÍRÁSBELI Blázsikné Karácsony Lenke - Dr. Kiss Lajosné online olvasás pd Szabó Magda - Ókút (Jaffa Kiadó Kft.) Szállítási idő: azonnal. Jaffa Kiadó, 2016, 276 oldal ISBN: 9786155609060 Keménytábla, védőborító.

Szabó Magda: Ókút (részlet) - 2007

Meghatározó debreceni helyek, képek Szabó Magda életébenaz én debreceni otthonomhoz tulajdonképpen nem kellenek se bútorok, se falak. Egy egész földrajzi és törvényhatósági egységben lakom: a város, ahol fizikai és szellemi formámat megkaptam, teljes egészében az enyém. Az ókút fenekén még olyan a Szent. Szabó Magda úgy formálta karakterét, hogy benne mindenki megbízzon, de ő senkiben sem teljesen. Emerenc teljes egészet senkinek nem adta oda önmagából. Az egész történetet végig kísér egy titok, melyet úgy őriz a főhős, hogy élete árán inkább a sírba viszi. De nem így lett

Szabó Magda - Ókút (hangoskönyv) Az eredeti videó.. Hajdani házunk udvarán számtalan apró kavics tarkállott egy sarokban. Ha esett, felfénylettek a kövecskék, amelyek mi mások lehettek volna, mint drágakövek, mentem volna minden zivatar után kincset gyűjteni,.. Szabó Magda Ókút című regényét állítják színpadra Programajánló 2019. 10. 03. A darabot az író születésnapján, október 5-én 17 órától mutatják be a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának dísztermében Szabó Magda (Debrecen, 1917. október 5.) Kossuth-díjas magyar író, műfordító. Számos önéletrajzi ihletésű regényt írt, az Ókút, a Régimódi történet és a Für Elise saját és szülei gyermekkorát valamint a XX. század elejének Debrecenjét mutatja be. Sok írása foglalkozik női sorsokkal és kapcsolataikkal. Az 1917. október ötödikén Debrecenben született Szabó Magda Ókút című regénye a szakma által kevéssé feltárt művek közé tartozik, amelyben az emlékek és a képzelet összeszövődik, ezért nem könnyű visszahámozni a regény valóságalapját.. Az Ókút az egyik legolvasmányosabb Szabó Magda-regény, amely az életmű fókuszpontjára világít rá

Szabó Magda: Régimódi történet | bookline

Látogatóknak - Szabó Magda Emlékhá

Régikönyvek, Szabó Magda - Ókút - Megint sötét lett, de ebben a sötétben most már a felnőttek is hiába biztatták egymást, senki nem aludt vissza. Szibill megint ott állt a szobában,.. Szabó Magda: Üldöző vagy üldözött. tigris hátán a karcsú csíkok iszonyú kategóriák. Szabó Magda: Ha meglelted magadét. Szabó Magda: Szüret Elektronikus kiadás. Katalin utca Szerkesztés. Az öregedés folyamata más, mint amilyennek az írók ábrázolják, és azzal sem azonos, ahogy az orvostudomány megfogalmazza Ókút Szabó Magda. Könyv Európa kiadó, 2008. 250 oldal, Kemény kötésű fűzött FR5 méret. ISBN 9789630785570. Státusz: Kifogyott. Bolti ár: 2 300 Ft. Megtakarítás: 7%. Online ár: 2 139 Ft. Nincs készleten. Leírás Hajdani házunk udvarán számtalan apró kavics tarkállott egy sarokban. Ha esett, felfénylettek a. Szabó Magda élete: 1917. október 5-én született Debrecenben. Érettségi vizsgáját 1935-ben tette le szülővárosában, 1940-ben a debreceni egyetemen szerzett latin-magyar szakos tanári és bölcsészdoktori diplomát Szabó Magda (Debrecen, 1917. október 5. - Kerepes, 2007. november 19.) Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító. Életpályája: Szülővárosában, a mostani Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában (akkor Dóczi Leánynevelõ Intézet) tanult, itt érettségizett 1935-ben; 1940-ben a debreceni egyetemen kapott latin-magyar szakos tanári és bölcsészdoktori.

Vissza az emberig, 10 éve hunyt el Szabó Magda - OSZKMagda névnap mikor van? | Startlap Wiki„Annyi titkom maradt” – Szabó Magda 100 – Kiállítás aSZABÓ MagdaNagytemplom | Faluvégi Vendégház - MándokÁprilisi karácsony – L’Oréal Miss Baby Roll

Az Ókút az egyik legolvasmányosabb Szabó Magda-regény, amely az életmű fókuszpontjára világít rá. Megeleveníti a város és a család múltját, ugyanakkor az önéletrajzi regényeknek, a Für Elise-nek és a Régimódi történetnek a csírájaként is olvasható - mondta Keczán Mariann Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán! Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán! Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb Szabó Magda könyvek legalább 25% kedvezménnyel. Ókút /Hangoskönyv 2 153 Ft - Hajdani házunk udvarán számtalan apró kavics tarkállott egy sarokban. Ha esett Az Ókút Szabó Magda gyermekkoráról szóló visszaemlékezése, és mint ilyen, nem igényel különösebb összefoglalót. Az írónő egy hivatalnok és egy tanárnő késői gyermekeként látta meg a napvilágot, az ő felcseperedését, az ezt övező kort tárja elénk

 • Légcsőhurut lelki okai.
 • Sötét mágia könyv.
 • Playmobil vár használt.
 • Honda city bontás.
 • Szórólap reklám.
 • Kaliforniai paprika betegségei.
 • Csokis macaron krém.
 • Lake of the ozark.
 • Sima fekete háttér.
 • Snipping tool ffs.
 • Dryopteris filix mas.
 • Lily collins instagram.
 • The tuxedo teljes film magyarul.
 • Világ leggazdagabb.
 • Templom téri általános iskola pilisvörösvár.
 • Tivoli.
 • Phd amerikában.
 • Etikett nyomtatás excel.
 • Halmazok kombinatorika 7 osztály témazáró.
 • Falus iván bevezetés a pedagógiai kutatás módszereibe.
 • Michael myers mask magyarországon.
 • Hr es fizetés.
 • Furnérlemez készítése.
 • Tematikus terv biológia.
 • Gyomor lelki okai.
 • Négybetűs szavak.
 • Superman halála film.
 • Kulcsar edina instagram.
 • Pénzváltás apróra.
 • Building of the empire state building.
 • Boeing 737.
 • 11 hónapos anyatejes baba étrendje.
 • PS Store.
 • Rose DeWitt Bukater.
 • TV series.
 • Travellina irán.
 • Ikrek verekednek.
 • Kubai közlekedés.
 • Bordó szín kikeverése.
 • Ginkgo biloba agyvérzés.
 • Pajzsmirigy alulműködés kezelése.